Beskrivelse
Land: Italien.
Drue: Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella.
Alkohol: 13,5 %.
Druerne høstes i midten af september og bliver presset blødt, derefter gæret og macereret i ca. 10 dage ved entemperatur på 25 °C. Efter gæringen adskilles vinen fra alle de faste dele (skind og frø) og opbevares i kar af rustfrit stål indtil slutningen af December – begyndelsen af januar, hvorefter vinen derefter hældes på skind fra Amarone og efterladt i ca. 4 – 5 dage ved en temperatur på 15-25 °C. Vinen adskilles derefter fra skindene og lagres i i franske egetræsfade. Vinen aftappes endelig i det tidlige forår efter ca. 12 måneders ældning.
En intens rubin rød vin. Duft af kirsebær, krydret med et strejf af mørk chokolade i slutningen. Blød, fløjlsagtig med afrundede tanniner, der er velafbalanceret i syren.
Serveres ved ca. 18 grader til grillet rødt kød eller med moden ost.
Reviews
There are no reviews yet.